Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Penész hatása szervezetünkre

Élővilágunkban fontos szerepet töltenek be a penészgombák, hiszen segítenek az elemek körforgásában, a szerves anyagok lebontásában. Míg azonban egyes helyeken, például a borospincékben vagy egyes sajtféléknél szívesen látott vendégek, addig otthonunkban való megjelenésük számos kockázatot hordoz.

Riasztó, hogy a penész már azokon a felületeken is megjelenik, ahol a páratartalom három egymást követő napon meghaladja a 75% feletti értéket. Legtöbbször nem is rejtőzködik, főként a sarkokban, a fugák között, a zuhanyfülke, és kád szegélyénél nyújt visszataszító esztétikai látványt.

Amellett, hogy elcsúfítja otthonunkat, számos veszélyt is rejt magában. Míg a falon látható jeleket mutat, szabad szem számára láthatatlan – sokszor mérgező anyagokat hordozó- spórái bekerülnek a levegőbe is. E spórákkal akarva akaratlanul érintkezünk, s belélegezzük őket. Izgatják az orr nyálkahártyáját, a szem kötőhártyáját, gyakran okoznak bőrgyulladást, ízületi fájdalmakat, allergiát, asztmát, és szénanáthát is. Megbetegítik a felső légutat, az orrüregeket, a szaruhártyát és a külső hallójáratokat is.

Egészségünk megőrzése érdekében nagyobb figyelmet kell szentelnünk otthonunk páratartalom szabályozására, hiszen ha biztosítjuk a relatív páratartalom optimális, 40 és 60% közötti értékét, csírájában elfolytjuk a penész megjelenésének lehetőségét.

Erre kiválóan alkalmasak az Aereco légbevezető elemek, melyek akár falba, akár ablakba építve, a relatív páratartalom függvényében folyamatosan szabályozzák az adott helyiség friss levegő pótlását.


Ezek is érdekesek lehetnek

Daikin típusú légtisztító berendezések funkcióiHigroszabályzás - Aereco légbevezetőkÚJ split klímaberendezés a Daikintól - StylishCikkünk az Althermáról - Etalon magazinSzellőzés szerepe