Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Penész hatása szervezetünkre

Élővilágunkban fontos szerepet töltenek be a penészgombák, hiszen segítenek az elemek körforgásában, a szerves anyagok lebontásában. Míg azonban egyes helyeken, például a borospincékben vagy egyes sajtféléknél szívesen látott vendégek, addig otthonunkban való megjelenésük számos kockázatot hordoz.

Riasztó, hogy a penész már azokon a felületeken is megjelenik, ahol a páratartalom három egymást követő napon meghaladja a 75% feletti értéket. Legtöbbször nem is rejtőzködik, főként a sarkokban, a fugák között, a zuhanyfülke, és kád szegélyénél nyújt visszataszító esztétikai látványt.

Amellett, hogy elcsúfítja otthonunkat, számos veszélyt is rejt magában. Míg a falon látható jeleket mutat, szabad szem számára láthatatlan – sokszor mérgező anyagokat hordozó- spórái bekerülnek a levegőbe is. E spórákkal akarva akaratlanul érintkezünk, s belélegezzük őket. Izgatják az orr nyálkahártyáját, a szem kötőhártyáját, gyakran okoznak bőrgyulladást, ízületi fájdalmakat, allergiát, asztmát, és szénanáthát is. Megbetegítik a felső légutat, az orrüregeket, a szaruhártyát és a külső hallójáratokat is.

Egészségünk megőrzése érdekében nagyobb figyelmet kell szentelnünk otthonunk páratartalom szabályozására, hiszen ha biztosítjuk a relatív páratartalom optimális, 40 és 60% közötti értékét, csírájában elfolytjuk a penész megjelenésének lehetőségét.

Erre kiválóan alkalmasak az Aereco légbevezető elemek, melyek akár falba, akár ablakba építve, a relatív páratartalom függvényében folyamatosan szabályozzák az adott helyiség friss levegő pótlását.


Ezek is érdekesek lehetnek

Aereco típusú légbevezető elemek működési elvePenész hatása szervezetünkreHogyan válasszunk elszívóventilátort?Daikin típusú légtisztító berendezések funkcióiPáratartalom, mint döntő tényező