Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Páratartalom, mint döntő tényező

A páratartalom meghatározó tényező az egészséges épületekben és a használóik egészsége érdekében.

A víz elsődleges problémaforrást jelent az építőiparban akár folyékony, akár vízgőz formájában. A vízgőz akár már kis mennyiségben is elegendő ahhoz, hogy közvetve vagy közvetlenül hatással legyen az épületek szerkezeti elemeire, illetve a felhasználók egészségi állapotára.

Az emberek számára az ideális relatív páratartalom 40-60% közötti, az ennél nagyobb páratartalom kedvez a penészgombák és a háziporatkák szaporodásának, ami fokozza az allergia kialakulását, illetve káros hatással van magára az épületre is.

Az új építésű, jó hőszigeteléssel ellátott, vagy régi utólag szigetelt épületekben a szigetelés és az új korszerű nyílászárók fokozott légzárása komoly pára “gondokat” okozhat. Ilyen probléma lehet például a fal hőszigetelő képességének leépülése, a párazárórétegnél nedvesedés.

A nedvesség nagy része az alapvető hétköznapi emberi tevékenységeink pl.: lélegzés, mosás, ruhaszárítás, főzés, zuhanyzás során szabadul fel, de jelentősen hozzájárulnak a belső páratartalom növekedéséhez a szobanövények is.

A magas páratartalom bioszennyeződések megjelenését eredményezi.

A belső levegő magas relatív páratartalma egyrészt növeli a poratkák elszaporodásának veszélyét, illetve a hidegebb felületeken páralecsapódásokat eredményez, amely a gombák és baktériumok elszaporodásához vezethet.

Ezért fontos a páratartalom szabályozása otthonunkban az egészséges környezet és a megfelelő komfort kialakítása érdekében, melyre egyetlen megoldás a szellőzés.

A páratartalom szabályozásához szükséges Aereco légbevezető elemeket keresse webáruházunkban, illetve üzletünkben.

2018.07.26.

 


Ezek is érdekesek lehetnek

Vegye kézbe az irányítást, bárhol is legyen!Szellőzés szerepeAereco típusú légbevezető elemek működési elveDaikin 2017 óta, új környezetbarát hűtőközeggel szállítja a berendezéseket!Milyen időközönként szükséges a split klímaberendezés tisztítása?