Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Páratartalom, mint döntő tényező

A páratartalom meghatározó tényező az egészséges épületekben és a használóik egészsége érdekében.

A víz elsődleges problémaforrást jelent az építőiparban akár folyékony, akár vízgőz formájában. A vízgőz akár már kis mennyiségben is elegendő ahhoz, hogy közvetve vagy közvetlenül hatással legyen az épületek szerkezeti elemeire, illetve a felhasználók egészségi állapotára.

Az emberek számára az ideális relatív páratartalom 40-60% közötti, az ennél nagyobb páratartalom kedvez a penészgombák és a háziporatkák szaporodásának, ami fokozza az allergia kialakulását, illetve káros hatással van magára az épületre is.

Az új építésű, jó hőszigeteléssel ellátott, vagy régi utólag szigetelt épületekben a szigetelés és az új korszerű nyílászárók fokozott légzárása komoly pára “gondokat” okozhat. Ilyen probléma lehet például a fal hőszigetelő képességének leépülése, a párazárórétegnél nedvesedés.

A nedvesség nagy része az alapvető hétköznapi emberi tevékenységeink pl.: lélegzés, mosás, ruhaszárítás, főzés, zuhanyzás során szabadul fel, de jelentősen hozzájárulnak a belső páratartalom növekedéséhez a szobanövények is.

A magas páratartalom bioszennyeződések megjelenését eredményezi.

A belső levegő magas relatív páratartalma egyrészt növeli a poratkák elszaporodásának veszélyét, illetve a hidegebb felületeken páralecsapódásokat eredményez, amely a gombák és baktériumok elszaporodásához vezethet.

Ezért fontos a páratartalom szabályozása otthonunkban az egészséges környezet és a megfelelő komfort kialakítása érdekében, melyre egyetlen megoldás a szellőzés.

A páratartalom szabályozásához szükséges Aereco légbevezető elemeket keresse webáruházunkban, illetve üzletünkben.

2018.07.26.

 


Ezek is érdekesek lehetnek

ÚJ split klímaberendezés a Daikintól - StylishCikkünk az Althermáról - Etalon magazinAereco típusú légbevezető elemek működési elveHogyan válasszunk elszívóventilátort?Milyen időközönként szükséges a split klímaberendezés tisztítása?