Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Aereco típusú légbevezető elemek működési elve

Bizonyára többen tapasztalták már, hogy azokban az időszakokban, amikor kint hűvös van és az ablakok zárva vannak, az ablakokon gyöngyözésszerűen páralecsapódás keletkezik. Mindez abból ered, hogy az adott helyiségben a relatív páratartalom magasabb a normál értéknél.Ilyenkor az ablaknyitással történő szellőztetés a legegyszerűbb módszer, természetesen ez akkor megoldható, ha valaki otthon tartózkodik. Ne feledkezzünk meg azonban arról sem, hogy a kinti hideg, szeles időben mindez a szél erőssége miatt nem biztos, hogy könnyen kivitelezhető.

A legnagyobb pára nemcsak a helyiségben tartozkódó emberek kilégzésekor keletkezik, hanem köztudott tény, hogy a mosott ruhák teregetésével, illetve fürdés-hajszárítás esetén a legnagyobb a páratartalom a levegőben.

Ahhoz, hogy a friss levegő pótlást szabályzott módon, folyamatosan biztosítani tudjuk, kiváló megoldást nyújtanak az Aereco típusú légbevezető elemek. Építhető akár ablakba, akár falba, természetesen mindez függ a helyiség páratartalmától. Fali kivitelt elsősorban nagyobb összefüggő helyiségek esetén (pl. konyha-nappali) javaslunk, a szobák (hálószobák) friss levegő pótlására kíválóan alkalmas az ablakba építhető kivitel. Az ablakkeret belső felére kerül a légbevezető elem, kívülre pedig egy rovarráccsal kell számolni, ami megakadályozza a rovarok légbevezetőbe történő bejutását. Több színben is rendelhető az ablakba építhető kivitel, így mindenki megtalálja a számára megfelelő színt.

A légbevezető elem kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy a higrosztáttal rendelkező elemet válasszunk, ami a páratartalom függvényében folyamatosan végzi szabályzást. Az Aereco termékei minősített, ÉMI által elismert műszaki elismerést kapott termékek.

 

Cégünk kizárólag az Aereco típusú légbevezető elemek forgalmazásával foglalkozik, egyéb azt helyettesítő termékkel nem! Fontos itt megjegyezni, hogy az olcsóbb árkategóriás, hasonló tulajdonsággal piacon futó termékek esetén legyenek körültekintőek, nem ugyanazt a funkciót látják el, nem megfelelően szabályozzák a levegőt, nem egyenértékű az általunk forgalmazott Aereco termékekkel!

Aereco típusú higrosztátos légbevezető elemek működési elve:

A páraszabályozott légbevezetők érzékelője és működtetője, azt az ismert fizikai jelenséget használja ki, hogy egyes anyagok megnyúlnak a páratartalom emelkedésekor és összehúzodnak, ha a levegő szárazabbá válik. Ezen az elven működik a légbevezetők V8 érzékelőjének 8 rétegű poliamid pántkötege, amely a légbevezetőben lévő zsalut mozgatja, ezzel befolyásolva a szellőzőlevegő mennyiségét a mindenkori belső relatív páratartalom függvényében. A légbevezetők a helyiségben lévők mindenkori igényeihez igazítják a szellőzési levegőmennyiséget.

A nappali időszakban a pillanatnyilag használt helyiségekben, mint pl. nappali szoba, gyerekszoba, konyha, stb. az ott tartózkodás, vagy tevékenység által termelt pára növeli a szellőztetési igényt, ugyanakkor a hálószobában az igény nem merül fel és fordítva.

Fontos! WC, mosdó, akár fürdő helyiségben ne feledkezzenek meg a levegő elszívásáról sem, melyet kisteljesítményű higrosztáttal, illetve időrelével ellátott kisventilátorok tökéletesen megoldanak, persze mindez függ a helyiség adottságaitól!

Aereco légbevezető elemek és elszívó ventilátorok használatával elkerülhető a penész, illetve a páralecsapódás kialakulása! Ne feledkezzünk meg a szellőztetésről sem, a jól szigetelt házakat nemcsak jól dunsztolni fontos, hogy a lehető legkevesebb hőveszteséggel tudjuk kifűteni a lakást/házat, hanem a friss levegő folyamatos pótlása, illetve szellőztetés is elengedhetetlen a jó közérzet, komfortos környezet kialakításához.

Keresse webáruházunkban az Aereco légbevezető elemeket! Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

E 2018.05.15.


Ezek is érdekesek lehetnek

Daikin típusú légtisztító berendezések funkcióiHigroszabályzás - Aereco légbevezetőkPenész hatása szervezetünkrePáratartalom, mint döntő tényezőÚJ split klímaberendezés a Daikintól - Stylish