Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Higroszabályzás – Aereco légbevezetők

Higroszabályozás

Az elmúlt években az energiaárak jelentős növekedése magával hozta az igényt a lakóházak korszerűsítésére. Sokan cseréltetik le nyílászárójukat, szigetelik körbe házukat, megszüntetve ezzel az épület minimális szellőzését is. A munkálatok végeztével találják szemben magukat egy újabb problémával: lakásuk zárt dobozzá vált, romlik a belső levegő minősége, megjelenik a pára, s felüti a fejét egy nem várt vendég, a penész.

De hogyan teremthetjük meg otthonunkban a megfelelő levegőminőséget anélkül, hogy kihűtenénk a lakást, s hogyan védekezhetünk a penész kialakulása ellen? Erre a célra fejlesztette ki az AERECO a nyílászáróba, illetve falba építhető, higroszabályozású (=páraszabályzású) légbevezető elemeket. Működési elvük nagyon egyszerű, egy 8, illetve 16 rétegű poliamid pántköteggel rendelkeznek, melyek a belső tér magas páratartalma esetén megnyúlnak, alacsony páratartalma esetén pedig összehúzódnak. A pántkötegek mindeközben zsalukat mozgatnak, amelyek beengedik, vagy kizárják a friss levegőt így szabályozva a belső tér optimális páratartalmát.

Az alábbiakban tájékozódhat az ablakba építhető légbevezető elemek fajtáiról. Fontos figyelni arra, hogy amennyiben a helyiségben nyílt égésterű gázkészülék van, úgy csak a nem lezárható légbevezető elemet kell beépíteni:

 

 

Aereco típusú légbevezető elemek beépítésével elkerülhető a penészedés kialakulása, hiszen az ablakba építhető légbevezető elemek folyamatos szabályzásának köszönhetően biztosított a megfelelő mennyiségű friss levegő pótlása. A légbevezető elemek beépítésével kapcsolatban kollégáink zalaegerszegi üzletünkben készséggel állnak rendelkezésére.

 


Ezek is érdekesek lehetnek

Szellőzés szerepeHogyan válasszunk elszívóventilátort?ÚJ split klímaberendezés a Daikintól - StylishDaikin típusú légtisztító berendezések funkcióiCikkünk az Althermáról - Etalon magazin