Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Higroszabályzás – Aereco légbevezetők

Higroszabályozás

Az elmúlt években az energiaárak jelentős növekedése magával hozta az igényt a lakóházak korszerűsítésére. Sokan cseréltetik le nyílászárójukat, szigetelik körbe házukat, megszüntetve ezzel az épület minimális szellőzését is. A munkálatok végeztével találják szemben magukat egy újabb problémával: lakásuk zárt dobozzá vált, romlik a belső levegő minősége, megjelenik a pára, s felüti a fejét egy nem várt vendég, a penész.

De hogyan teremthetjük meg otthonunkban a megfelelő levegőminőséget anélkül, hogy kihűtenénk a lakást, s hogyan védekezhetünk a penész kialakulása ellen? Erre a célra fejlesztette ki az AERECO a nyílászáróba, illetve falba építhető, higroszabályozású (=páraszabályzású) légbevezető elemeket. Működési elvük nagyon egyszerű, egy 8, illetve 16 rétegű poliamid pántköteggel rendelkeznek, melyek a belső tér magas páratartalma esetén megnyúlnak, alacsony páratartalma esetén pedig összehúzódnak. A pántkötegek mindeközben zsalukat mozgatnak, amelyek beengedik, vagy kizárják a friss levegőt így szabályozva a belső tér optimális páratartalmát.

Az alábbiakban tájékozódhat az ablakba építhető légbevezető elemek fajtáiról. Fontos figyelni arra, hogy amennyiben a helyiségben nyílt égésterű gázkészülék van, úgy csak a nem lezárható légbevezető elemet kell beépíteni:

 

 

Aereco típusú légbevezető elemek beépítésével elkerülhető a penészedés kialakulása, hiszen az ablakba építhető légbevezető elemek folyamatos szabályzásának köszönhetően biztosított a megfelelő mennyiségű friss levegő pótlása. A légbevezető elemek beépítésével kapcsolatban kollégáink zalaegerszegi üzletünkben készséggel állnak rendelkezésére.

 


Ezek is érdekesek lehetnek

Páratartalom, mint döntő tényezőAereco típusú légbevezető elemek működési elveVegye kézbe az irányítást, bárhol is legyen!Hogyan válasszunk elszívóventilátort?Penész hatása szervezetünkre