Belépés Regisztráció
{{ moneyFormat(total) }}
{{ count() }}
A termék bekerült a kosárba

Szellőzés szerepe

SZELLŐZÉS SZEREPE
Az energiatakarékosságot szem előtt tartva korszerű nyílászárókkal, hőszigeteléssel látjuk el a házat,megfeledkezve a szellőztetés, friss levegő pótlás fontosságáról.

 

KORSZERŰ ÉPÜLET = ENERGIATAKARÉKOS SZELLŐZÉS 

A hagyományos, többek részéről megszokott szellőztetés során keletkező fűtési hőveszteség gyengén szigetelt épület esetén lehet akár 25-30 % is. Egy korszerűen szigetelt épület hővesztesége ezzel szemben lehet akár 50 % is, ami többnyire szellőztetések alkalmával távozik – légtömör körülményeket figyelembe véve – amiatt manapság nélkülözhetetlen a szabályzott légcsere biztosítása, vagy szellőzőrendszerrel vagy pedig friss levegő pótlást biztosító légbevezető elemekkel.

Pontosan mekkora rendszerre van szükség, persze függ az épület jellegétől, méretétől, kiindulva a kisebb lakástól, családi háztól, nagyobb létesítményekig, pl.szálloda, iskola , óvoda stb.

 

Kisebb lakások esetén akár légbevezető elemek beépítése is megoldhatja az állandó friss levegő utánpótlást, nem így van ez nagyobb létesítmények pl.: iroda, ahol több személy tartózkodik egyidejűleg az adott helyiségben.

Szellőztető rendszer kialakításához kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, hogy pontos információk birtokában az adott helyiségekre optimalizált szellőzési megoldást tudjuk javasolni.

 

2018.05.


Ezek is érdekesek lehetnek

Szellőzés szerepeAereco típusú légbevezető elemek működési elveDaikin 2017 óta, új környezetbarát hűtőközeggel szállítja a berendezéseket!Páratartalom, mint döntő tényezőCikkünk az Althermáról - Etalon magazin